top of page

Over mij

Hallo allemaal!

Mijn naam is Stephanie Moelard en dit is mijn praktijk Odonata. Samen met mijn vriend Kenneth woon ik in Almelo en drie dagen per week zijn mijn kadokinderen Keanu en Ivy ook bij ons.
Vanuit mijn burn-out in 2016 heb ik ervoor gekozen de opleiding Chinli Tuina te gaan volgen. In september 2017 ben ik

bij Total Health Academy begonnen en in oktober 2021 ben ik afgestudeerd als Tuina Therapeut.

Dankzij deze keuze mag ik dagelijks mijn passie uitvoeren en blijf ik groeien, persoonlijk en professioneel.

  

Tuina is een Chinese massagetherapie gebaseerd op balans in je lichaam en geest. Binnen mijn behandelingen maak ik ook gebruik van technieken als cupping en moxa, hierover vind je meer informatie onder het kopje 'Diensten'. 

De technieken die ik gebruik vallen allemaal onder de Traditionele Chinese Geneeskunde en werken op je Qi, bloed en overige vloeistoffen in je lichaam. Qi omschrijf je het beste als 'levensenergie'. Deze energie stroomt door je lichaam in energiebanen die meridianen worden genoemd. Wanneer hier een blokkade in zit of er te weinig energie is om goed te verdelen, kan ik je lichaam helpen dit weer in balans te brengen.

Ik kan je helpen diverse klachten te verlichten, zoals bijvoorbeeld

RSI klachten, rugpijn en hoofdpijn, maar ook hooikoorts, vermoeidheid en zelfs cellulite kan ik helpen verminderen.

De Traditionele Chinese Geneeskunde heeft als uitgangspunt een goede gezondheid en beschouwt pijn en ziekte als signalen dat het lichaam uit balans is. Tuina is vanuit de Chinese leer vooral preventief.  In het algemeen kun je zeggen dat het doel van mijn behandelingen het herstellen en behouden van evenwicht is. Tuina bevordert het zelfherstellend vermogen van je lijf.

Ik ben aangesloten bij het Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT) en mijn behandelingen worden (deels) vergoed bij onder andere Menzis, FBTO en Zilveren Kruis. Kijk op www.catvergoedbaar.nl of bij je eigen zorgverzekeraar voor de actuele vergoedingen.

Op locatie bij bedrijven geef ik ook stoelmassages. Deze korte massages van ongeveer 15 minuten zijn een moment van ontspanning en zorg voor je medewerkers, waarmee je waardering laat blijken en de motivatie verbetert. Onder het kopje 'Diensten' vind je hierover meer informatie.

Stuur me gerust een bericht voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Blauwe libelle

Waar komt de naam Odonata eigenlijk vandaan?

Veel mensen stellen deze vraag en ik vind het een mooi verhaal om te vertellen.


Odonata is de Latijnse benaming voor de orde van de libelle.
Bij het verhuizen en inrichten van mijn praktijk en terwijl ik druk aan het bedenken was welke naam ik toch moest gaan gebruiken, zag ik een blauwe waterjuffer in en om mijn praktijkruimte.


Nadat deze de derde dag weer op de deur ging zitten, drong ze pas tot me door; dit is een teken. Door wat zoekwerk op internet kwam ik uit bij de overkoepelende naam voor deze mooie dieren en ik voelde het meteen, dit klopt!

Ook de spirituele betekenis en de kleur gaven me de bevestiging dat dit precies past bij mij en mijn vak:

De blauwe libelle staat voor metamorfose en transformatie en inspireert om de veranderingen die nodig zijn in je leven tot stand te brengen om je volledige potentieel te bereiken.


Ze helpt je om de vaardigheid ontwikkelen om dingen lichter op te nemen, zelfs in de donkerste momenten. Lichtheid in gevoelens, lichtheid in gedachten. 
Ze nodigt je uit om te durven schitteren, je mooie kleur te laten zien, wees fascinerend.


De libel herinnert je eraan dat je het vermogen hebt om dingen vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Laat je geest flexibel zijn, en je bewustzijn zal zich verruimen.

Blauw symboliseert loyaliteit, vertrouwen, geloof en wijsheid.
Blauw, of turkoois, symboliseert ook het vijfde chakra. Dit is Vishuddha in het Sanskriet, dat vertaald wordt als 'vooral puur'. Je vijfde chakra regelt je vermogen om contact te maken, te communiceren en jezelf uit te drukken. 

Door de jaren heen bezoeken libellen en waterjuffers mij nog regelmatig

op verschillende locaties en momenten om mij te herinneren aan

deze prachtige boodschappen.
 

bottom of page