top of page
Cupping Odonata Almelo Praktijk

Cupping

Zorg voor goede doorstroming in je lijf

In mijn behandelingen maak ik ook regelmatig gebruik van cupping. Binnen de Chinese Geneeskunde heb je meerdere vormen van cupping, ik gebruik de onderstaande techniek.


Bij cupping zet ik kunststof cups vacuüm op je huid door er met een pompje lucht aan te onttrekken. Hierdoor worden je spieren en huid beter gevoed en kan het lichaam zich sneller ontdoen van afvalstoffen. Zo worden blokkades in de meridianen opgeheven en de doorbloeding versterkt. De cups kunnen tot wel 20 minuten op hun plek blijven zitten. Ook masseren met deze cups is erg goed voor de doorbloeding en stimuleert de afvoer van vocht, vet en afvalstoffen. 

Cupping zorgt voor ronde vlekken die qua kleur kunnen variëren van rood tot donkerpaars. Deze verdwijnen binnen een week. Cupping opent de meridianen en poriën, dus bedek de behandelde plek(ken) goed tegen externe factoren als kou, warmte en wind en ga na de behandeling niet douchen, in bad of zwemmen. Drink voldoende om het afvoeren van de afvalstoffen te stimuleren.

Cupping bij Cellulite


Bijna elke vrouw heeft wel een 'sinaasappelhuid'; helemaal niets om je voor te schamen. Toch willen we hier allemaal graag vanaf. Ik kan je hierbij helpen door middel van cupping massages. 

Voor deze behandeling zet ik de cups niet op één punt, maar masseer ik met draaiende en heen en weergaande bewegingen over het te behandelen gebied. Cupping zorgt voor een betere doorbloeding en een diepe massage van je bindweefsel. Hierdoor helpt het de vetophoping af te breken. Ook stimuleert het je lymfesysteem, waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. 

Cupping kan, net als moxa, ook helpen littekenweefsel verminderen.

bottom of page